Мобільний пристрій дозволяє робити знімки хворим, які через стан здоров’я не можуть вставати з ліжка або терміново потребують діагностики за межами лікарні.

Переносний цифровий апарат «INDIagraf-02», отриманий у подарунок від Фонду Ріната Ахметова, дає можливість швидко й точно виявляти захворювання на ранніх стадіях. Його можна легко переміщати коридорами лікарні та швидко отримувати результати.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання
Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

«Важкі хворі, які лікуються у нас, потребують постійного динамічного спостереження за тим, що відбувається у їхніх легенях. Однак вони перебувають на кисневій підтримці, підключені до апаратів ШВЛ, їх неможливо зняти з апарата і повести в рентгенкабінет, щоб зробити контрольний знімок. А такий мобільний пристрій дозволить робити це в палаті», – розповів в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр» Любомир Малофій.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання
Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Допомога Ріната Ахметова завжди приходить туди, де її потребують найбільше. У рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» були реалізовані масштабні національні проєкти в сфері охорони здоров'я. Зокрема, у 2019 році – проект «200 швидких для України», який дозволив підвищити рівень екстреної допомоги в країні. За рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням. У тому числі 10 із них були передані медичним установам Прикарпаття. Хочу подякувати лікарям, які продовжують робити неймовірне – рятувати життя. Дякую за ваші золоті руки, за чуйне серце, за високий професіоналізм, за ваш внесок у справу збереження життів. Упевнений, спільними зусиллями ми з усім упораємося», – сказав представник ДТЕК Олександр Воронкін.

Надання рентгенівського апарату – це не перша допомога Фонду Ріната Ахметова Івано-Франківському фтизіопульмонологічному центру. Раніше Фонд передав установі діагностичний комплекс «Спектр», комп’ютерну техніку, 2 апарати ШВЛ, також надавав фінансову підтримку.

«Ще у лютому минулого року Рінат Ахметов виділив на боротьбу з COVID-19 понад 300 мільйонів гривень. Для ефективної роботи були об'єднані всі ресурси: Благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар», компаній ДТЕК та інших активів групи SCM. До медичних установ Івано-Франківської області в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» Фонд передав 20 апаратів ШВЛ, 13400 експрес-тестів на COVID-19, 12 тисяч захисних костюмів та 10 машин швидкої допомоги, із них 5 машин класу В, неонатальний автомобіль, 4 медичних позашляховики на базі Toyota», ‒ розповіла директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова Юлія Єршова.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання
Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

Загалом допомогу від Фонду Ріната Ахметова отримали понад 500 державних медичних установ у більш ніж 200 населених пунктах. Підтримка Фонду лікарень у 2020-2021 роках є найбільшою, системною і наймасштабнішою приватною ініціативою, спрямованою на допомогу державним медичним установам України.