Італійські вчені відтворили ймовірний вигляд Ісуса Христа за допомогою новітніх технологій. Використовуючи дані з Туринської плащаниці та штучний інтелект, дослідники створили симуляцію зовнішності месії, яка суттєво відрізняється від традиційних образів, знайомих нам з ікон та картин.

На отриманих зображеннях Ісус постає з довгим волоссям, бородою, а також помітними ранами на обличчі та тілі, які свідчать про важкі страждання, перенесені ним під час розп'яття. Ці знаки, як вважають вчені, підтверджують історичні описи жахливих випробувань, через які пройшов Христос.

ШІ відтворив портрет месії. Фото: Daily Express

Туринська плащаниця завжди викликала гарячі дискусії. Деякі віруючі вірять, що на тканині чітко відбитий образ Ісуса Христа, в той час як скептики називають її середньовічною містифікацією. Однак дослідження 20-го століття, які спочатку датували плащаницю 1300-ми роками, нині піддаються сумніву.

Один із дослідників, доктор Ліберато де Каро, за допомогою ширококутового розсіювання рентгенівських променів, стверджує, що тканина може походити з першого століття нашої ери, зокрема, з облоги Масади. Крім того, виявлені пилкові зерна рослин, характерні для Близького Сходу, вказують на можливу автентичність артефакту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам підняли виплати: 431 гривня виглядає, як подачка Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім ТЦК забирають документи: як діяти В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Попри це, беззаперечних доказів існування Туринської плащаниці до середини 1300-х років досі не знайдено. Деякі історики припускають, що реліквія, схожа на плащаницю, була викрадена з Константинопольської церкви століттям раніше.

Ватикан досі не має однозначної позиції щодо автентичності плащаниці, хоча такі видатні церковні діячі, як Папа Іван Павло II та Папа Франциск, називали її "чудодійним артефактом".

Нагадаємо, Жінка подала до суду на Бога: вимагала $100 тисяч за зруйноване житло

Раніше ми розповідали, що У це неможливо повірити: африканський мандрівник у часі розповів, яке майбутнє на нас чекає

Також, П'ятирічний хлопчик шокував батьків, згадавши своє минуле життя: був жінкою і любив Стіва Вандера