Курячі яйця – популярний і корисний продукт, проте вживати його потрібно правильно. Зокрема, дієтологи попереджають, що яйця вкрай небажано їсти у поєднанні з певними продуктами.

Фахівці виділяють шість продуктів, які найгірше "уживаються" з курячими яйцями: сир, м'ясо, хліб, риба, картопля та майонез.

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Подібні поєднання загрожують негативними наслідками у вигляді болю та тяжкості у шлунку, загостренням захворювань та активним набором зайвої ваги.

Найбільш прийнятний варіант - комбінувати яйця з овочами чи зеленню або вживати як окрему, самостійну страву.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

Крім того, слід пам'ятати, що яйця входять до списку найвищих алергенних продуктів, а у людей часто зустрічається непереносимість білка. Отже, таким особам не варто додавати яйця в їжу.

Яєчня. Фото: скрін youtube
Яєчня. Фото: скрін youtube

При цьому навіть цілком здоровим людям не рекомендується зловживати яєчнею. Оптимальна денна норма – 2-3 яйця, але при підвищеному рівні холестерину варто скоротити кількість до одного.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що небезпечно їсти на порожній шлунок: "чорний список" продуктів.

Також наш портал інформував, депресія, безплідність та зруйнована постать: що станеться з організмом, якщо щодня обідати у McDonald's.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, покращить зір і підніме настрій: який фрукт обов'язково має бути у вашому раціоні.