Деякі продукти не можна заморожувати. Яйця – одні з них. Однак це цілком реально, їхній термін придатності можна продовжити завдяки низьким температурам.

У морозильній камері сирі яйця можуть зберігатися цілий рік, і при цьому їх смакові якості не загубляться. Однак не поспішайте кидати в морозилку цілу коробку, продукт слід підготувати.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Так, спочатку яйця потрібно розбити в мисці і збити, але не до стану пишної піни. Нам потрібно, щоб білки та жовтки просто з'єдналися. Далі переливаємо в порожній лоток для кубиків льоду і завантажуємо в морозилку. Після цього заморожені кубики можна викласти в пакет на блискавці і закинути назад в камеру. Один кубик – це половина великого яйця.

У морозилці також можна зберігати варені яйця, але їх рекомендуються збовтати перед приготуванням, щоб жовток і білок змішалися.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Також не менш важливим є те, як ви розморозите яйця. Потрібно дістати потрібну кількість, залишити в холодильнику на ніч, а потім готувати страви. Варто попередити, що збити розморожені яєчні білки не так легко, дайте їм постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин, а потім приступайте до збивання.

Яйце, фото ivona
Яйце, фото ivona

Нагадаємо, що заберіть руки від аспірину і більше не кладіть його в консервацію: чим замінити.

Раніше ми повідомляли про зелені помідори – це смачно, коли це варення: рецепт солодкої консервації з овочів.

Також стало відомо, що консервацію ще можна врятувати, якщо поспішаєте: що робити, якщо здулися банки з огірками.