Війна на Сході України змінила життя мільйонів людей, і природно, що багато українців серцем відчули необхідність захистити Батьківщину. Волинянин старший сержант Сергій Кузик покинув усе, щоб піти на фронт у 2014 році, але й після демобілізації не зміг сидіти у тилу й попросився назад на передову.

Про це розповідають на офіційній сторінці ООС у соціальній мережі "Фейсбук".

"Ми прийшли на війну свідомо, вчились воювати й виживати в тій страшній м’ясорубці", — пригадує сержант.

Сергій мав шестирічний досвід у ЗСУ ще до війни: спочатку як строчник, згодом — контрактника у прикордонниках. Але згодом він покинув лави армії, працював на будівництві та за кордоном — коли Росія розпочала свою агресію, він знаходився у Польщі. У відповідь на це Кузик вдався до рішучих дій: він звільнився з роботи, приїхав до сім’ї, а на другий день подався у військкомат.

Через півтора року на передовій чоловік звільнився й повернувся до родини. Невдовзі він отримав пропозицію продовжити службу у військкоматі. Маючи бойовий досвід, Кузик намагався якомога відповідальніше підійти до підбору кадрів для ЗСУ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

Чергову групу новоспечених контрактників Сергій Іванович супроводжував до механізованої бригади сам. З травня по грудень 2019-го Сергій Іванович утримував бойові позиції неподалік Кримського, а повернувшись зі Сходу, ще трохи послуживши у центрі комплектування, знову попросився на передову.

"Нині обстановка кардинально відрізняється від тієї, коли я починав воювати на першому році війни, і навіть від торішньої. Мирних домовленостей ми дотримуємось, обстановка більш-менш спокійна, але той спокій нам не на користь", — зауважує Кузик: "Ми постійно маємо бути готовими до різкої зміни обстановки, до ворожих провокацій, а таке може трапитися в будь-який момент".

Нагадаємо, хоробрим українським воїнам вручили відзнаки Командування ООС

Як повідомляв портал Знай.ua, медсестра отримала нагороду від головнокомандувача ЗСУ за зразкову службу

Також Знай.ua писав, командування ООС нагородило відзнаками військових медиків