Оновлення запрацюють вже завтра

Сьогоднішнє засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп ВРУ відзначилося не тільки викликом "на килим" міністра охорони здоров'я Максима Степанова, в наслідок провалу вакцинації. Не менш гучною стала заява Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо запуску нової системи голосування і встановлення додаткових відеокамер в сесійній залі. Все це - частина "антикнопкодавчої" модернізації. А запрацюють оновлення вже завтра, 2 березня.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Ні" кнопкодавству – додаткові камери і сенсорні кнопки

Однією з головних новин стало також повідомлення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова про антикнопкодавче оновлення в сесійній залі Парламенту.

"Це – реформа, пов'язана з тим, щоб унеможливити питання кнопкодавства. Щось вже зроблено, щось доробляється і деякі аспекти будуть запроваджувати на цьому тижні. Я знаю, що вже були встановлені камери і незабаром вони запрацюють", - зазначає Дмитро Разумков.

Окрім додаткових відеокамер на нардепів чекає ще одне оновлення – "сенсорне" голосування.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото rada.gov.ua
Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото rada.gov.ua

"Паралельно з цим ми займаємося питанням оновлення системи "Рада" – є декілька варіантів системи руху. Є і вітчизняні аналоги, є і сучасні іноземні, які також дозволяють використовувати біометричні показники людини. Але це потребує великих грошових вкладень і бюджетних витрат. Тому на минулому тижні була завершена робота і проведено тестування щодо того, щоб ввести в дію систему сенсорної кнопки в залі ВРУ", - повідомив очільник Парламенту.

Як підкреслив Дмитро Разумков, сенсорна система пройшла перевірку відповідною організацією і кнопки вже працюють.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Найголовніша особливість роботи сенсорної кнопки полягає у тому, що вона унеможливлює одночасне натискання більш ніж з одного робочого місця.

А опробувати впроваджену "антикнопкодавчу" систему парламентарі зможуть вже завтра, 2 березня – в перший день пленарного тижня.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про те, що Верховна Рада "спустить" 7 млн на квіти, фруктові соки і смс – останні закупівлі.