З Миколаївської області прийшли новини про те, як вчинки дорослих впливають на психологію їх дітей, зокрема, дітей підліткового віку.

Йтиметься про крадіжку, яку вдалося направити в справедливе русло завдяки втручанню представників правових структур і процесу примирення. Цей процес називають медіацією.

Про цю історію стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

поліція скріншот з відео
поліція скріншот з відео

"Гостре бажання самоствердитися штовхає підлітків на необачні кроки, при цьому відсутність життєвого досвіду не дозволяє повною мірою передбачити наслідки цих кроків. І якщо в більшості випадків все закінчується просто отриманим досвідом, то в ситуації вчинення правопорушення підліток може поставити під загрозу все своє майбутнє.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Саме в таку ситуацію потрапила дівчинка на Миколаєвщині. Вона та її рідні - переселенці зі Сходу України. Сім'я опинилася в складних життєвих умовах. Власного житла не мали, тому доводилося винаймати квартиру. Ще батько дівчинки зловживав алкогольними напоями і одного разу не знайшов нічого кращого, як забрати і продати мобільний телефон доньки, щоб купити собі чергову пляшку.

Враховуючи, що в сім'ї працювала тільки мати, а окрім неповнолітньої доньки в сім'ї є ще одна дитина і бабуся-пенсіонерка - розраховувати на придбання нового гаджета не доводилося. Але, звичайно ж, дівчинці хотілося бути як всі її однолітки. І коли Олена побачила мобільний телефон, який залишила без нагляду інша дівчина, вона не змогла впоратися зі спокусою і забрала його собі.", - повідомляють у Мін'юсті.

Також вдалося дізнатися, чим завершилася ця крадіжка і як сама потерпіла змогла допомогти дівчинці вийти з ситуації. Необхідно пам'ятати, що та сама "справедливість" визначається дотриманням законів. Ось, як вдалося допомогти не тільки неповнолітній дівчинці, а й її родині:

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, наречений і наречена можуть подати заявку в РАГЦ онлайн: три простих кроки від Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, як внутрішньо переміщеним особам отримати допомогу: Мін'юст надав перелік документів.

Знай.uа писав, аліменти з матері через суд: Мін'юст показав, як українці ставляться до своїх дітей насправді.