Питання конфліктів між освітянами, батьками та учнями зазвичай є комплексними, тому підхід має бути різнім до кожної сторони. Не правильною є позиція, коли якусь з ситуацій розглядають тільки з однієї сторони. Про це розповів Олександр Яцунь - голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка, дядя» на Youtube.

«У мене є дві дорослі доньки, у них були хороші вчителі і я не втручався в освітній процес, тільки інколи приходив на батьківські збори. Але давайте візьмемо статистику UNICEF Ukraine, яка пише, що кожен український батько приділяє увагу дитині 4 хвилини на добу. В цьому плані у нас дуже серйозні прогалини, тому батьки своє почуття провини за те, що мало часу приділяють дитині, намагаються перекласти на вчителя», - сказав голова профспілки.

Яцунь розповів, що питання є комплексним, тому має відбутися чергова зустріч з Сергієм Берендєєвим, вчителем київського ліцея № 157, щодо конфлікту, який виник між педагогом та батьком учня після того як викладач забрав на урок дітей, які самовільно пішли на репетицію бальних танців. Яцунь сподівається, що питання цього скандалу вдасться вивести на позитив. За його словами, вони зроблять все для того, щоб адміністрація ліцею зрозуміла свої помилки, а Сергій Берендєєв продовжив рухатися вперед, тому що в нього є великий потенціал.

Ведучий програми Михайло Чаплига наголосив, що повага до вчителя має складатися в тому числі і в грошовому еквіваленті, тому яким чином держава має це забезпечувати?

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Все можна зробити, потрібна політична воля. Кошти в державі є і їх можна знайти. Щоб виконати соціальний статус викладача, потрібно виконувати закони про освіту. Коли тільки молодий вчитель переступає поріг школи, він одразу мав би отримувати 18 тис. грн. платні, а він зараз отримує з повним навантаженням 7 тис. грн. За ту відповідальність і місію, які несе вчитель, їх заробітна плата не відповідає реаліям», - сказав голова профспілки.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів Чаплиги, що Україну можна представити у вигляді величезного заводу, який колись добре працював - а потім всі його цехи взяли та розтягнули.

Також раніше Чаплига заявив, що свобода від табу утримує суспільство від моралі і принципів.